Man knivhuggen till döds i Göteborg

publicerad 19 oktober 2019
Avenyn i centrala Göteborg.

Sent på natten mot lördag blev en man knivhuggen till döds i centrala Göteborg. En misstänkt gärningsman är gripen.

Händelsen ägde rum strax innan halv fyra på fredagsnatten på en parkeringsplats i centrala Göteborg. Polisen fick larm om ett stort slagsmål utanför en festlokal.

På plats hittar polisen en svårt skadad man som ligger och blöder på marken. Han ska ha blivit knivhuggen i halsen och hans liv gick inte att rädda. Den avlidne mannen var i 20-årsåldern, enligt GP.

– Man anträffar en svårt skadad person på platsen, han fördes till sjukhus, men sedan konstaterar man att han är avliden. Våld har förekommit med någon form av tillhygge, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen region väst.

En man i 20-årsåldern, som befinner sig på platsen, pekat ut som gärningsman och sedermera grips. Polisen hämtar även in nio vittnen från platsen.

Våldet i Göteborg har eskalerat de senaste åren. Enligt Göteborgs-Posten finns omkring 900 gängkriminella i staden och personrånen har ökat lavinartat. I måndags fick en 12-årig pojke åka till sjukhus efter ett brutalt knivrån vid Redbergsplatsen i östra Göteborg, något som Nya Dagbladet tidigare rapporterat om.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.