Inrikes

Man knivhuggen till döds i Göteborg

Avenyn i centrala Göteborg.

Sent på natten mot lördag blev en man knivhuggen till döds i centrala Göteborg. En misstänkt gärningsman är gripen.

Händelsen ägde rum strax innan halv fyra på fredagsnatten på en parkeringsplats i centrala Göteborg. Polisen fick larm om ett stort slagsmål utanför en festlokal.
På plats hittar polisen en svårt skadad man som ligger och blöder på marken. Han ska ha blivit knivhuggen i halsen och hans liv gick inte att rädda. Den avlidne mannen var i 20-årsåldern, enligt GP.

– Man anträffar en svårt skadad person på platsen, han fördes till sjukhus, men sedan konstaterar man att han är avliden. Våld har förekommit med någon form av tillhygge, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen region väst.

En man i 20-årsåldern, som befinner sig på platsen, pekat ut som gärningsman och sedermera grips. Polisen hämtar även in nio vittnen från platsen.

Våldet i Göteborg har eskalerat de senaste åren. Enligt Göteborgs-Posten finns omkring 900 gängkriminella i staden och personrånen har ökat lavinartat. I måndags fick en 12-årig pojke åka till sjukhus efter ett brutalt knivrån vid Redbergsplatsen i östra Göteborg, något som Nya Dagbladet tidigare rapporterat om.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Göteborg