Tolvåring till sjukhus efter brutalt knivrån i Göteborg

publicerad 15 oktober 2019

En tolvårig pojke fick föras till sjukhus efter ett brutalt knivrån i närheten av Redbergsplatsen i östra Göteborg. Tolvåringen skars i halsen och fick även kniven mot halsen vid rånet, där pojken blev av med sin mobiltelefon. Flera polispatruller sökte efter en mörkklädd gärningsman i närområdet efter rånet, men utan resultat.

Vid 14-tiden på måndagseftermiddagen larmades polis till Olskroksgatan i närheten av Redbergsplatsen i östra Göteborg. En tolvårig pojke hade då rånats på sin mobiltelefon under knivhot där en kniv hade hållits mot pojkens hals. I samband med rånet skadades pojken och fick en skärskada i ena handen vid en avvärjande rörelse.

Pojken transporterades till Drottnings Silvias barnsjukhus vid Östra sjukhuset av sina föräldrar, för undersökning och vård. De fysiska skadorna ska vara lindriga, men pojken ska ha chockats svårt vid rånet.

En polisinsats med flera polispatruller sökte under måndagseftermiddagen efter den misstänkta gärningsmannen i närområdet. Gärningsmannen beskrivs som en yngre man i svarta kläder av polisen. Trots sökinsatsen är gärningsmannen fortfarande på fri fot.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.