Inrikes

Lomma kommun köper gårdshotell åt nyanlända

Lomma kommun.

Lomma kommun i västra Skåne köper Borgeby gårdshotell för att husera nyanlända. Fastigheten kostar 16,5 miljoner kronor, exklusive driftkostnader.

På grund av bostadsbrist tvingas Lomma hyra hotellrum åt de nyanlända som anvisats åt kommunen. Månadskostnaden är dyr – för en familj på sex personer ligger kostnaden på 65 000 kronor. Genom köpet av gårdshotellet hoppas kommunen sänka sina utgifter.
– Det är klart att summan sticker i ögonen, men man måste se till de löpande kostnaderna och inte till investeringskostnaden. Så här blir det betydligt billigare än att hysa nyanlända på hotell, i paviljonger eller hos privatpersoner, har kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén tidigare sagt till Lokaltidningen.

Gårdshotellet rymmer omkring 40 personer. De första boende kan flytta in redan i januari.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!