Ljusmanifestationer anordnas för att hedra vaccinoffer

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 8 december 2023
- av Redaktionen
Under söndagen anordnas ljusmanifestationer i flera städer.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Söndagen den 10 december anordnas flera ljusvakor och minnesstunder i Sverige för att hedra minnet av de som avlidit, skadats eller fått sviter efter covid-vaccinationer. Man protesterar även mot att forskare bakom mRNA-vaccintekniken tilldelats årets Nobelpris i fysiologi och medicin.

Nobelprisprotestkommittén, som bland annat utgörs av representanter för Läkaruppropet, Sjuksköterskeuppropet och Partiet MoD, uppmanar till aktioner i form av ”globala ljusvakor och minnesstunder”, och meddelar att arrangemang av denna typ bland annat kommer att anordnas i Göteborg, Stockholm och utanför Norges statsministers bostad i Oslo.

Vidare ber man deltagarna ta med sig facklor, begravningsljus, blommor ”och eventuellt en symbolisk kista för att hedra de avlidna och skadade”. De som inte kan delta på plats uppmanas istället att anordna egna ljusvakor i sina hem och dela dessa på sociala medier.

Till och med den 2 november 2023 har Läkemedelsverket mottagit över 100 000 rapporter om misstänkta biverkningar från COVID-vaccinerna. Bland dessa avser 436 rapporter dödsfall och 13 022 stycken personer med misstänkta allvarliga biverkningar efter covidvaccinering. Sistnämnda siffra bygger på Läkemedelsverkets granskning av 98,5% av alla rapporter”, skriver man vidare och menar att mörkertalet vad gäller allvarliga biverkningar sannolikt är stort.

“Minnesdag för alla offer”

– Vi uppmanar människor från hela världen att anordna sina egna ljusceremonier för att protestera mot årets Nobelprisnomineringar för de forskare som har uppfunnit delar av mRNA-tekniken, säger MoD:s partiledare Andreas Sidqvist.

Minnesstunderna vid Gustav Adolfs torg i Göteborg och Mynttorget i Stockholm äger rum klockan 17 på söndagen.

Även om man detta år manifesterar den 10 december föreslår Nobelprisprotestkommittén att den 8 december ska göras till ”den internationella dagen till minne av offren för covid-vaccinerna … eftersom det var då den första personen officiellt fick första dosen av det villkorligt godkända covid-vaccinet i världen”.

Nobelpriset i fysiologi eller medicin år 2023 går till Katalin Karikó och Drew Weissman ”för deras upptäckter rörande nukleosidbasmodifieringar som möjliggjorde utveckling av effektiva mRNA-vacciner mot covid-19”. Detta pris delas också ut just den 10 december.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!