Liberalernas ungdomsförbund kräver ökad invandring

Befolkningsutbytet i Väst

publicerad 25 maj 2023
- av Isac Boman
Elin Hjelmestam menar att ekonomin hotas om vi inte ökar massinvandringen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


LUF:s migrations- och ekonomiskpolitiska talesman, 23-åriga Elin Hjelmestam, menar att invandringen till Sverige under de senaste åren varit alldeles för låg och att flera åtgärder snarast måste införas för att öka denna.

I en debattartikel i Schibsted-tidningen Aftonbladet skriver Hjelmestam att det är ”skamligt” att det i Sverige och globalt “reses murar” som hon menar hindrar migranter från att ta sig in i nya länder. Hon menar också att vad hon beskriver som “den låga invandringen” kommer att göra att Sverige går miste om ekonomiska inkomster.

Långsiktigt kommer den låga invandringen få konsekvenser för vår ekonomi”, hävdas det, där Hjelmestam menar att det är Sveriges ”kompetensförsörjning” som riskerar att hotas.

Hjelmestam tillägger också i svepande ordalag att man ”inte kan stå och titta på när människor far illa av krig och förtryck”, samt att det sedan Berlinmurens fall tillkommit 50 “murar eller taggtrådsstängsel längs världens landsgränser som inte har något annat syfte än att hålla människor och kulturer isär”.

Lösningen, enligt LUF-toppen, är att EU ”skapar säkra vägar till Europa” och att Sverige börjar tillåta att människor som vill komma hit söker asyl på svenska ambassader i sina hemländer.

140 000 nya uppehållstillstånd - under 2022

Enligt statistik från Migrationsverket beviljades 141 428 personer uppehållstillstånd i Sverige 2022. Det motsvarar fler människor än som bor i exempelvis Västerås, Linköping eller Örebro.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!