Inrikes

“Kväll med Svegot” raderades av Spreaker – tillbaka efter överklagan

Dan Eriksson, programledare Radio Svegot.

Radio Svegot fick nyligen hela sin kanal raderad på YouTube. Nu har radiokanalen även fått bekymmer med den hittills yttrandefrihetsvänliga podcasttjänsten Spreaker.

Programmet “Kväll med Svegot”, som Radio Svegot sänder live varje måndag och drivs av föreningen Det Fria Sverige, blev plötsligt borttaget från podcasttjänsten Spreaker.
Samtliga 120 avsnitt som låg uppe hade raderats och programmet gick inte längre komma åt. Tilltaget skedde helt utan förvarning, skriver föreningens tidning Nationalisten.

Borttagningen skedde ironiskt nog under en direktsändning då man diskuterade den tilltagande nätcensuren och hur den kan besegras.

Tyvärr var detta väntat. Inte eftersom det är rätt, utan för att vi med Joe Bidens seger har sett hur det ansiktslösa kapitalet nu dragit upp sin censur på helt nya nivåer. Detta är bara en föraning av vad som väntar, och just därför var kvällens avsnitt om hur vi besegrar censuren så viktigt, säger programledaren Dan Eriksson.

För två veckor sedan raderades Radio Svegots kanal på YouTube.

Vi hade redan en egen lösning för poddarna liggandes i bakgrunden, och vi kan nu aktivera den och göra oss oberoende av Spreaker. Vi ber dock om förståelse för att en del gamla program kanske inte fungerar medan vi uppdaterar alla länkar i gamla publiceringar, fortsätter Eriksson.

Efter en överklagan finns nu Kväll med Svegot återigen på Spreaker, som skyller på den mänskliga faktorn. Radio Svegot kommer dock att fortsätta bygga sin egen plattform istället för att vara beroende av utomstående tjänster.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!