Kraftig sprängning i Höganäs

publicerad 23 mars 2021
- av Per Nordin
Det drabbade lägenhetshuset i Höganäs. Nya Dagbladet kunde dokumentera händelsen på plats.

En kraftig detonation har ägt rum vid en lägenhetsbyggnad i Höganäs. Entrén till huset och ett 40-tal lägenheter har drabbats av smällen.

Detonationen skedde på Långarödsvägen i Höganäs vid halvtvåtiden under natten. Tekniker och nationella bombskyddet undersöker fortfarande platsen tillsammans med polisens specialsökhundar och man uppges också ha börjat knacka dörr i området, rapporterar statskanalen SVT.

Det var en rejäl smäll, säger Ronnie Lundgren, inre befäl på räddningstjänsten.

Vakthavande befäl vid polisen Magnus Lefèvre uppger att ett 40-tal lägenheter är drabbade och uppemot ett 60-tal fönster har krossats.

Det är oerhört stora skador. Hela trapphuset var utblåst och det blev skador på fastigheterna intill också, säger Ronnie Lundgren, vakthavande befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Matsalen på Kullagymnasiet har öppnats upp av kommunen för dem som behöver en plats att vara på. Trots de omfattande skadorna på byggnaden uppges ingen ha skadats allvarligt.

Som tur var så blev ingen allvarligt skadad. Ambulanspersonal tittade till en person, men det var allt, bekräftar Lundgren.

Ärendet rubriceras preliminärt som allmänfarlig ödeläggelse. I nuläget finns ingen misstänkt för händelsen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.