Kraftig explosion i Lund – ung kvinna skadad

publicerad 14 september 2019

En kraftig explosion ägde rum i centrala Lund under natten. En kvinna i 20-årsåldern skadades och fick föras till sjukhus.

Det var strax före klockan 03 på morgonen som en bomb briserade i centrala Lund. Enligt polisen ska byggnader så långt som hundra meter bort ha blivit skadade i explosionen.

En kvinna i 20-årsåldern som råkade passera förbi skadades i explosionen och fick föras till sjukhus.
Hennes skador var så pass allvarliga att hon fick föras till sjukhus, säger hon och tillägger att kvinnan ska ha varit talbar när hon fördes till sjukhuset, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen i region syd.

Explosionen har skett vid ett mindre flerbostadshus i centrala Lund med en butikslokal på gatuplanet. Enligt räddningstjänsten är det skador i butikslokalen och krossade fönster i byggnader runtomkring. Även en vattenläcka ska ha orsakats av explosionen.

Sådant här händer inte i Lund, säger vittnet Niklas Lundström till SVT.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!