Kraftig explosion i Lund – ung kvinna skadad

publicerad 14 september 2019
- av Markus Andersson

En kraftig explosion ägde rum i centrala Lund under natten. En kvinna i 20-årsåldern skadades och fick föras till sjukhus.

Det var strax före klockan 03 på morgonen som en bomb briserade i centrala Lund. Enligt polisen ska byggnader så långt som hundra meter bort ha blivit skadade i explosionen.

En kvinna i 20-årsåldern som råkade passera förbi skadades i explosionen och fick föras till sjukhus.


Annonser:


Hennes skador var så pass allvarliga att hon fick föras till sjukhus, säger hon och tillägger att kvinnan ska ha varit talbar när hon fördes till sjukhuset, säger Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen i region syd.

Explosionen har skett vid ett mindre flerbostadshus i centrala Lund med en butikslokal på gatuplanet. Enligt räddningstjänsten är det skador i butikslokalen och krossade fönster i byggnader runtomkring. Även en vattenläcka ska ha orsakats av explosionen.

Sådant här händer inte i Lund, säger vittnet Niklas Lundström till SVT.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.