Klimatorganisationer ger Thunbergs ”klimatbok” till hela riksdagen

Klimatöverdrifterna

publicerad 28 januari 2023
- av Isac Boman
Tv: Sveriges riksdag.Th: Greta Thunberg vid en klimatdemonstration 2023.

Politiker i Sverige tar för lätt på klimatfrågor. Det menar ett flertal klimatalarmistiskt inriktade organisationer som därför ger alla riksdagsledamöter ett exemplar av ”Klimatboken” av Greta Thunberg.

Ett antal klimat- och miljöorganisationer anser att politikerna i Sverige inte lägger tillräckligt mycket tonvikt på klimatpolitik. I en debattartikel på WWF menar organisationerna att flera klimatåtgärder stoppats efter regeringsskiftet och att det krävs ”engagemang samt enighet över parti- och blockgränser”.

Vi ser inget av den gemensamma kraftsamling i hela samhället som klimatkrisen kräver”, skriver bland andra aktivisten Kerstin Lönngren från organisationen Grand Panthers.

Omställningen kommer att bli betydligt mer genomgripande än vad många av våra folkvalda och medborgare inser eller vill låtsas om.”, tillägger man.

Organisationerna ger nu alla riksdagsledamöter ett exemplar av Klimatboken av den klimatalarmistiska rörelsens superstjärna Greta Thunberg. Boken släpptes i november förra året och beskrivs som ”den nödvändiga källan till kunskap och hopp”. Gåvan menar man ska symbolisera deras oro över att klimatpolitiken inte drivs tillräckligt hårt.

Med gåvan vill vi visa att vi är djupt bekymrade över att Sverige inte för en politik som leder till att vi når våra egna klimatmål, än mindre de klimatmål vi förbundit oss till genom Parisavtalet om klimatet 2015. Samtidigt är gåvan en uppmaning till alla politiska partier att vända blad och enas om en klimatpolitik som ger oss chansen att nå målen och säkra framtiden för världens barn och barnbarn”, skriver bland andra aktivisten Peter Lamming från Greta Thunbergs supporterklubb ”Gretas Gamlingar”.

Bland andra undertecknare återfinns Jordens Vänner, Teachers Rebellion, Klimatriksdagen, Researchers Desk samt Greenpeace och WWF.

Enligt klimatlagen ska en klimatpolitisk handlingsplan lämnas till riksdagen året efter ett riksdagsval.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.