Kent Ekeroth slängdes ut från Stockholmskrog

publicerad 19 januari 2014

Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Kent Ekeroth blev natten till lördagen utslängd från krogen Nosh & Chow på Stureplan i centrala Stockholm.

Enligt Ekeroth själv blev han utkastad för att han var Sverigedemokrat och att hans åsikter därför inte uppskattades av flera gäster.

– En värd kom fram och sa att vi skulle lämna stället och då frågade vi varför, och då sa han först att hans chef hade sagt att folk inte gillade att vi var där. De gillade inte våra åsikter sa han, vad menar du, Sverigedemokraterna sa han då, så han var väldigt tydlig med varför vi inte skulle vara kvar där, säger Kent Ekeroth till Ekot.

Krogen Nosh & Chow anklagar å andra sidan Ekeroth för att ha kränkt en kvinnlig gäst på ett ”extremt förnedrande sätt”. Det köper inte Säpo (Säkerhetspolisen) som enligt uppgifter till Aftonbladet anmält Stureplanskrogen för olaga diskriminering.

Kent Ekeroth lyckades spela in en del av händelseförloppet med sin mobiltelefon. Av inspelningen framgår det att Ekeroth ombads lämna krogen på grund av hans partitillhörighet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.