Inrikes

IS-krigare misstänks för dubbelmordet i Vivalla

En person som återvänt till Sverige efter att ha stridit för Islamiska staten i Syrien sitter häktad. Mannen misstänks för inblandning i dubbelmordet i Vivalla, Örebro, i förra veckan.

Det var i tisdags i förra veckan som två personer sköts ihjäl i stadsdelen Vivalla i Örebro. Polisen har gripit flera misstänkta, däribland en man i 30-årsåldern som stridit för Islamiska staten i Syrien.

Enligt SVT är mannen, som är i 30-årsåldern, en del av ett 20- till 30-tal personer från Vivalla som stridit för Islamiska staten eller liknande terrororganisationer i Syrien. Han har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Dubbelmordet i Vivalla utreds nu som en särskild händelse av polisen.

Liknande artiklar

Polistillslag mot “card sharing” Polisen har genomfört ett tillslag i Norrköping gällande brott mot avkodningslagen, så kallad "card sharing". Fyra perso...
Migrantaktivist riskerar fängelse – hindrade flygp... Åklagare planerar att väcka åtal mot 21-åriga Elin Ersson, som hindrade utvisningen av en misshandelsdömd afghan genom a...
Nya bilbränder i Västerås Under natten till torsdagen eldhärjades fem bilar i Bäckby i Västerås. En man 20-årsåldern greps senare i närheten och ä...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!