Inrikes

IS-krigare misstänks för dubbelmordet i Vivalla

En person som återvänt till Sverige efter att ha stridit för Islamiska staten i Syrien sitter häktad. Mannen misstänks för inblandning i dubbelmordet i Vivalla, Örebro, i förra veckan.

Det var i tisdags i förra veckan som två personer sköts ihjäl i stadsdelen Vivalla i Örebro. Polisen har gripit flera misstänkta, däribland en man i 30-årsåldern som stridit för Islamiska staten i Syrien.

Enligt SVT är mannen, som är i 30-årsåldern, en del av ett 20- till 30-tal personer från Vivalla som stridit för Islamiska staten eller liknande terrororganisationer i Syrien. Han har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.

Dubbelmordet i Vivalla utreds nu som en särskild händelse av polisen.

Liknande artiklar

Två män sköts ihjäl i Hallonbergen Under måndagskvällen blev två män i en bil i Hallonbergen skjutna. Polisen bekräftar nu att de båda avlidit. Strax ef...
Tre män häktade för grov våldtäkt och rån på Söder... Tre män, mellan 18 och 29 år, begärs häktade för grov våldtäkt och rån. Det var natten mot lördag som kvinnan, som är...
Kvinna våldtogs utomhus i Malmö Under natten till onsdag ska ha kvinna ha blivit våldtagen utomhus i centrala Malmö. Våldtäkten ska ha ägt rum i områ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!