Inre gränskontroller förlängs

publicerad 5 mars 2016

Regeringen har beslutat att förlänga den inre gränskontrollen från den 10 mars 2016 till och med den 8 april 2016.

Beslutet om att förlänga gränskontrollen vid inre gräns togs torsdagen den 3 mars. Den 8 april kommer regeringen att meddela om behovet av den inre gränskontrollen kvarstår och om kontrollen förlängs ytterligare.

Tillfälliga gränskontroller innebär att polisen vid några utvalda platser kontrollerar att alla personer som reser in i Sverige har rätt att resa in och vistas i landet. Gränskontrollerna utförs i Skåne vid Hyllie station, brofästet vid Lernacken, Trelleborg hamn, Helsingborgs hamn och Malmö hamn.

För nordiska medborgare räcker det med ett giltigt körkort eller nationellt id-kort utfärdat i ett nordiskt land. För personer med uppehållstillstånd i Schengen krävs, att man förutom uppehållstillståndet, kan uppvisa giltigt pass. För medborgare från övriga länder gäller giltigt pass eller nationellt id-kort.

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.