Riksdagsvalet 2018

Initiativ för rapporter om valfusk på Twitter-kanal

Efter att många bevittnat olika former av valfusk och påverkan under det svenska valet har en rad initiativ startas för att uppmärksamma och rapportera om valfusket. Bland annat har Twitterkanalen valfusk2018 startats för att samordna och organisera rapportering av fusk.

@valfusk2018 insamlar bevis på valfusk, samordnar, granskar och organiserar människor med syfte att få till stånd ett svenskt omval, enligt kanalens beskrivning.

– Det finns ett behov av att samordna alla rapporter runt om i landet, säger William Johansson som är initiativtagare till kanalen.

Han menar att det är uppenbart att det förekommit valfusk och att detta i stort sett endast har drabbat Sverigedemokraterna, Alternativ för Sverige och andra nya partier som hamnat i spalten Övriga.

Till kanalen uppmanas andra Twitter-användare att rapportera in misstänkt valfusk, lägga upp skärmdumpar, länkar och även rapportera in fusk till diverse myndigheter. Sedan valnatten har många användare på Twitter också taggat hashtagen #valfusk i sina tweets.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!