Inrikes

Hon blir Sahlins efterträdare

Hillevi Engström

Den förre arbetsmarknadsministern Hillevi Engström (M) blir den som efterträder Mona Sahlin som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.

Under torsdagen presenterade Regeringen vem som kommer bli ny samordnare mot våldsbejakande extremism. Mona Sahlin hade posten som samordnare i drygt två år innan hon avgick då det framkommit att hon skrivit falska intyg åt sin livvakt – vilket ledde till att hon blev misstänkt för grundlagsbrott.
Men lokaltidningen Barometern avslöjade under onsdagskvällen att det blir Hillevi Engström som efterträder Sahlin.

Hillevi Engström var arbetsmarknadsminister 2010-2013 och biståndsminister 2013-2014. I dag arbetar hon som kommundirektör i Upplands-Väsby. Ett annat politikernamn som ryktades efterträda Mona Sahlin var Sten Heckscher, som idag är sakkunnig i kommittén mot våldsbejakande extremism.

Den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism arbetar för att förbättra samverkan mellan myndigheter, kommuner och organisationer på nationell, regional och lokal nivå för att ”värna demokratin mot våldsbejakande extremism”.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!