Hela skolklassen rånades – mitt under lektionen

Ökade otryggheten

publicerad 8 februari 2022
- av Jan Sundstedt

Under gårdagen kom två maskerade och knivbeväpnade personer in på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås och rånade en hel skolklass på deras datorer – under lektionstid.

Det fräcka massrånet ägde rum runt 13:30-tiden på måndagen. Rånarna tvingade till sig skoldatorer och försökte sedan ta en bil från en person när de flydde.

Enligt skolans rektor är många elever skärrade och upprörda. Skolan har även kopplad in en krisgrupp. Ingen elev skadades fysiskt under rånet.


Annonser:


Efter rånet gjorde rånarna sig även skyldiga till misshandel i samband med en misslyckad bilstöld.

– När rånarna skulle fly från skolan så försökte de tvinga till sig en personbil i höjd med domkyrkan, säger Tobias Ahlén, presstalesman på Polisens regionledningscentral Mitt.

En person ska ha suttit i bilen och två andra personer försökte även avbryta bilstölden. En av personerna, en man i 40-årsåldern, sprang efter rånarna och ska då ha blivit misshandlad.

Gärningsmännen misstänks nu för rån, grovt försökt till tillgrepp av fortskaffningsmedel och misshandel.

Ingen är gripen i nuläget.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.