Handgranat kastad mot lägenhet i Kista

publicerad 25 januari 2021
- av Per Nordin
En okänd gärningsman kastade en handgranat mot en lägenhet i Kista.

Under söndagskvällen skedde en explosion i ett bostadsområde i Stockholmsförorten Kista. Enligt uppgift ska det röra sig om en handgranat som kastats mot en lägenhet.

Explosionen ägde rum runt 22-tiden i det invandrardominerade området Kista i nordvästra Stockholm. Flera personer ringde polisen efter den kraftiga smällen. På plats kunde polis konstatera att något detonerat utomhus vid en flerfamiljsfastighet. Både parkerade bilar, balkonger och fönsterrutor skadades. Det finns inga rapporter om skadade människor, skriver Polisen.

Enligt uppgifter som vänsterpopulistiska Aftonbladet tagit del av ska det röra sig om en handgranat, som en okänd gärningsman kastat mot en lägenhet.

En förundersökning gällande grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor är inledd. Ingen är gripen i nuläget.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.