Persson om de romska tiggarna: “Bygg tillvaron därifrån ni kommer”

publicerad 18 april 2016

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den före detta statsministern Göran Persson, numera PR-konsult, kommenterade i senaste SVT Agenda det ökade tiggeriet i Sverige. “Visst har dem ett hem” och syftade på länderna som romerna åkt ifrån innan de kom till Sverige och menade att de borde åka tillbaka dit och bygga upp sin framtid där. Samtidigt vill han förbjuda tiggeriet i Sverige.

Göran Persson, Sveriges tidigare statsminister blev intervjuad igår i SVT Agenda. Han uttryckte bland annat att Ungern, men även Polen, Tjeckien och Rumänien för en “farlig politik” och syftade på motståndet mot den okontrollerade migrationen till Europa av de som i SVT betecknas som flyktingar utan närmare redovisning om människornas egentliga status.

Han fick också frågan om vad han tycker om de romska tiggarna i Sverige.

– Åk hem och ta kampen! Det är människor som uppenbarligen är starka, företagsamma, som vill någonting. De har också ett hem i Europa. De har också någonstans där de har en bostad.

Har de egentligen det (något hem, reds. anmärkning)?, frågade Agenda.

– Javisst, men inte blir deras förhållanden (hemma i Bulgarien/Rumänien, reds. anmärkning) bättre för att de står och tigger utanför Konsum i Gnesta, menade den tidigare statsministern.

I Agenda diskuterades också hur man skulle kunna straffa Ungern om det ungerska folket röstar “fel”, i landets planerade folkomröstning om frågan att ta emot de kvoter som EU vill tvinga medlemsländerna till. Landets motstånd mot de stora migrantströmmarna förfasade DN:s EU-korrespondent Annika Ström-Melin som fick komma till tals i Agenda och betecknade den ungerska strävan mot rötter, familjen, kristendomen och nationen som något negativt.

 

Hela programmet av SVT Agenda som sändes 17/4 finns att se på SVT Play. Persson medverkade sist i programmet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!