Gängkriminell bakom elvaårings död

Ökade otryggheten

publicerad 8 juni 2023
- av Jan Sundstedt
Polisinsats efter dödsolyckan.

En elvaårig pojke har tragiskt avlidit av sina skador efter att ha blivit påkörd av en ökänd gängkriminell, norr om Stockholm. Pojken fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Olyckan ägde rum vid 19-tiden i Valsta i utkanten av Märsta i Sigtuna kommun.

Pojken färdades på cykel när han blev påkörd. Trots att räddningstjänsten tog pojken i ilfart till sjukhus med ambulanshelikopter gick hans liv inte att rädda.

Arga och upprörda anhöriga och delar av lokalbefolkningen var snabbt på plats och stämningen var stundtals hätsk. På sociala medier är stämningen lika upprörd över dels den tragiska händelsen i sig och dels över vad många menar beror på ett samhälle i fritt fall.

Digert brottsregister

Den misstänkte är enligt flertalet samstämmiga uppgifter en ökänd gängkriminell i 25-årsåldern, som under lång tid varit en centralfigur inom det så kallade Märstanätverket. Mannen har förekommit i en rad utredningar om grova brott.

Han har bland annat åtalats men trots graverande bevisning friats för ett mord i Bromma, år 2017. Detsamma gäller även en skjutning vid en krog i Märsta, år 2019.

Efter en allvarlig händelse år 2020 dömdes den gängkriminelle mannen för vårdslöshet i trafik efter att ha backat med en personbil i hög fart i riktning mot trafikanter som stod på en parkering.

Polisen har beslagtagit mannens bil och arbetar bland annat med att försöka hitta vittnen till det inträffade.

Vi prioriterar för närvarande att samla in vittnesuppgifter. Den gripne kommer inom kort att förhöras och därefter kommer det fattas beslut om han ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte, kommenterar polisens presstalesman Towe Hägg.

Den gripne mannen misstänks för vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!