Fyra sprängdåd under natten

Ökade otryggheten

publicerad 31 augusti 2023
- av Sofie Persson

Under natten har fyra sprängdåd skett i tre olika städer. Ingen person uppges skadad, men vid en av detonationerna har polisen startat en förundersökning gällande mordförsök.

Det första larmet kom in vid 01.04 i Göteborg och gällde Kobbarnas väg. Strax därpå kom ett andra larm in från Kalendervägen. Båda platserna är avspärrade och nationella bombskyddet har larmats till platserna. Det finns inga uppgifter om personskador. Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse och man undersöker om de båda detonationerna har med varandra att göra.

Vid tvåtiden under natten kom det även in larm om en explosion i Norsborg i Stockholm samt en i Nyköping. I Norsborg skedde sprängningen i anslutning till ett flerfamiljshus där ett fönster skadades. I Nyköping exploderade det vid ett radhus i samma område som en man blev skjuten i söndags.

Detonationen i Nyborg utreds som allmänfarlig ödeläggelse och i det fallet har polisen i Nyköping inlett en förundersökning om mordförsök, rapporterar Schibstedtidningen Aftonbladet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!