MORGONDAGENS DAGSTIDNING – tisdag 27 februari 2024

tisdag 27 februari 2024

Förskolor i Östersund blir utan pepparkakor

publicerad 8 november 2019
- av Per Nordin

Kommunen i Östersund kommer inte köpa in pepparkakor till förskolebarnen i år, något som berör alla kommunala förskolor.

Det uppmanas till köpstopp på alla förskolor och kommunala skolor. Johanna Sjösund är både anställd och har barn på en förskola i Östersund.

Det är väl en av många besparingar på just barnen. Det tycker jag är tråkigt, barnen är ju det viktigaste vi har, säger hon till Sveriges Radio.

Barn- och utbildningsförvaltningen befinner sig i en kraftig ekonomisk kris och väntas gå back hela 11 miljoner kronor. Detta trots att kommunen beräknats att gå med vinst i sin helhet.

– Vi köper inte in något sådant som inte absolut behövs, säger Elisabet Uitto, verksamhetschef för förskolorna i kommunen till Aftonbladet.

– Jag fick just veta att man inte kommer att få ta emot varken deg eller pepparkakor från föräldrarna. Det har ju med allergier att göra, vilket jag förstår, men vi har ju alltid bakat pepparkakor så jag tror att barnen kommer att sakna detta, säger Johanna Sjösund.

Hon säger vidare att flera förskolor kommer skippa luciafirandet, trots att flera föräldrar erbjuder sig till att ställa upp.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend