Inrikes

Förskolor i Östersund blir utan pepparkakor

Kommunen i Östersund kommer inte köpa in pepparkakor till förskolebarnen i år, något som berör alla kommunala förskolor.

Det uppmanas till köpstopp på alla förskolor och kommunala skolor. Johanna Sjösund är både anställd och har barn på en förskola i Östersund.
Det är väl en av många besparingar på just barnen. Det tycker jag är tråkigt, barnen är ju det viktigaste vi har, säger hon till Sveriges Radio.

Barn- och utbildningsförvaltningen befinner sig i en kraftig ekonomisk kris och väntas gå back hela 11 miljoner kronor. Detta trots att kommunen beräknats att gå med vinst i sin helhet.

– Vi köper inte in något sådant som inte absolut behövs, säger Elisabet Uitto, verksamhetschef för förskolorna i kommunen till Aftonbladet.

– Jag fick just veta att man inte kommer att få ta emot varken deg eller pepparkakor från föräldrarna. Det har ju med allergier att göra, vilket jag förstår, men vi har ju alltid bakat pepparkakor så jag tror att barnen kommer att sakna detta, säger Johanna Sjösund.

Hon säger vidare att flera förskolor kommer skippa luciafirandet, trots att flera föräldrar erbjuder sig till att ställa upp.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!