Föreningen ”Det Fria Sverige” spärrade från Facebook

Nätcensuren

publicerad 8 februari 2022
- av Redaktionen
Dan Eriksson, ordförande för Det fria Sverige.

Den nationalistiska föreningen Det fria Sverige (DfS) blev nyligen spärrade från Facebook och får inte längre publicera nya inlägg eller uppdateringar på plattformen.

I slutet av förra månaden blev samtliga konton som skött DfS Facebooksida spärrade. Bland de spärrade kontona återfinns bland annat föreningens ordförande Dan Erikssons personliga konto, samt ett flertal andra medarbetares. Även backupkonton som enbart funnits för att kunna sköta DfS-sidan ifall något liknande skulle hända har spärrats.

Det är tydligt att Facebook inte vill ha kvar några företrädare för Det fria Sverige, och även om sidan på Facebook finns kvar så är det nu omöjligt för oss att göra uppdateringar till den — den är alltså de facto död”, skriver DfS själva på sin hemsida.


Annonser:


Man skriver vidare att man förmodar att censuren på sociala medier har intensifierats för att det är valår i år.

Till sina följare rekommenderar DfS istället sitt nyhetsbrev och sin Telegramkanal för alla som vill följa dem.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.