Flera skjutna under årets första vecka

Ökade otryggheten

publicerad 10 januari 2022
- av Per Nordin

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Skjutningarna i Sverige fortsatte under det nya årets första vecka i Göteborg, Malmö och Tranås.

Måndagen den 3 januari blev en man i 30-årsåldern skjuten vid en frisérsalong på Hisingen i Göteborg. Skottlossningen ägde rum mitt på dagen, strax innan 15-tiden, rapporterar Göteborgsposten.

Enligt vittnen ska en yngre person iklädd covidmask eller munskydd setts lämna platsen.

Offret skadades allvarligt, men överlevde. Han är känd av polisen sedan tidigare. Ytterligare en skjutning ägde rum i staden innan nyårsafton, men det är inte känt om skjutningarna har någon koppling till varandra.

Under natten mot fredagen blev en villa i Tygelsjö söder om Malmö beskjuten. Ett tiotal skott gick genom dörren och även en bil i anslutning sattes i eld. Villaägaren var inte hemma, däremot var en annan familjemedlem där, rapporterar Sydsvenskan.

Strax efter midnatt, natten mot fredag, blev två personer skjutna i centrala Tranås. En man i 50-årsåldern anhölls under natten, misstänkt för medhjälp till försök till mord. Mannen släpptes dock strax efter klockan sju på fredagsmorgonen, rapporterar skattefinansierande SVT.

Offren är båda 30-årsåldern och kända av polisen sedan tidigare.

Under lördagskvällen blev även en man i 20-årsåldern allvarligt skottskadad i centrala Malmö. Mannen ska ha hittats av förbipasserande utanför ett garage, rapporterar SVT.

Polisen uppger att mannen inte har livshotande skador.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!