Flera bränder i Kristianstad

publicerad 23 augusti 2018

Det har brunnit på flera platser runt om i Kristianstads kommun under natten till torsdag. Två byggnader och flera bilar har eldhärjats.

Strax före midnatt började en pizzeria i miljonprogrammet Näsby att brinna. Det är oklart vad som startade branden, men den ska ha startat på övervåningen. Byggnaden totalförstördes i branden.

– Det har brunnit i en pizzeria. Det är i en villabyggnad men det ska inte vara någon som bor där, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl i polisregion syd, till SVT.

Annons:Senare under natten blev flera bilar uppeldade runt om i staden.

– Det rör sig om sju bilar, på tre olika platser. Det ska vara fem bilar på en av platserna, säger Tommy Bengtsson till SVT.

Vid 02-tiden började ett garage i anslutning till en villa i Tollarp söder om Kristianstad att brinna. Branden blev fullt utvecklad och räddningstjänst kämpade under natten för att minska spridningen till närliggande byggnader.

Ingen person ska ha kommit till skada under nattens bränder.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.