FHM-kritisk läkare startar hemsida om coronakrisen – blir skärskådad av Säpo och MSB

Totalitära samhällsutvecklingen

publicerad 20 maj 2020
- av Per Nordin
Tallinger i ett telefonsamtal med ett vittne

Läkaren Jon Tallinger, som är starkt kritiskt till att äldre med coronasymptom nekas syrgas, startade nyligen en hemsida som är kritisk mot Folkhälsomyndighetens strategi. Genast blev hemsidan föremål för Säpos och MSB:s intresse.

Hemsidan startades i mitten av maj, med målet att skapa en plattform för avslöjanden och vittnesmål om den vanvård som de äldre på boenden i Sverige utsätts för under coronakrisen. Tallinger driver även en kampanj vid namn ”Syrgas åt alla”. Att många coronasjuka äldre nekas syrgas och dör har uppmärksammats vid flera tillfällen i olika medier.

För drygt en månad sedan skrev han ett brev till Stefan Löfven och krävde att återinföra syrgas på äldreboenden. Han fick dock aldrig något svar på brevet, och i en intervju för Samhällsnytt berättar han nu att han vill skada Sverigebilden – för att rädda tusentals äldre.

Hemsidan har väckt ett stort intresse från svenska myndigheter. Anställda på såväl polismyndigheten som Säpo och MSB har varit på sidan och följt den nästan minutiöst, något som Tallinger kan se genom ett särskilt script som är installerat på sidan. Om myndigheterna beordrat att sidan ska skärskådas – eller om det blott är anställda som surfat in på eget bevåg – går inte att säga.

Tallinger ifrågasätter både MSB:s och Säpos agerande på Facebook och antyder att dessa kanske bör prioritera terrorhot snarare än sjukvårdsfrågor.

Flera länder, såsom England, Kina, Indien och Danmark, har använt Tallinger som källa för att skriva om den vanvård av coronasjuka äldre som sker i Sverige.

Tallingers uttalade mål är att rädda som många liv som möjligt, och i och med detta har han möjligtvis hamnat i onåd med svenska myndigheter. Vid ett tillfälle blev hans arbetsgivare uppringd av en journalist som påstod att Tallinger spred ”falska påståenden” på sociala medier. Journalisten undrade även ifall Tallinger skulle bli sanktionerad för det av arbetsgivaren. På Samhällsnytts fråga om försök till karaktärsmord kommer att iscensättas av media svarar han så här:

På ett psykologiskt plan har jag gått i krig. Det vill säga att jag agerar för att rädda 20 tusen individer och jag kommer inte längre ta hänsyn till konsekvenserna – och så gör man ju i krig. Man har bestämt sig för att vinna till varje pris och man funderar inte över sitt eget liv och hälsa längre. Så på ett sätt vet jag att det kommer att komma konsekvenser, men jag tar inte längre hänsyn till det helt enkelt.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


119 100 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.