ExitWHO-manifestation i Stockholm

Globalismens framfart

publicerad 2 oktober 2023
- av Jan Sundstedt
ExitWHO MoD
MoD:s ordförande Andreas Sidkvist höll anförande vid gårdagens ExitWHO manifestation i Stockholm.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Manifestationen ExitWHO, vars tydliga ståndpunkt är att Sverige med omedelbar verkan ska lämna Världshälsoorganisationen (WHO), samlades under söndagseftermiddagen på Medborgarplatsen i Stockholm. Huvudarrangör var partiet MoD och dess  ordförande Andreas Sidkvist.

Nya Dagbladet var på plats och bevakade manifestationen som enligt polisen lockade omkring 1500 deltagare.

Som NyD tidigare rapporterat är WHO:s planer att reformera sin rådande författning. I förlängningen kommer detta att ge organisationen en makt som har beskrivits som närmast “totalitär” genom att kunna påtvinga dess medlemsländer genomgripande restriktioner i händelse av ett förment “internationellt hälsonödläge”.

Detta har fått partiet Mänskliga rättigheter och Demokrati (MoD) att ta ställning mot WHO inklusive krav på svenskt uttåg ur den globalistiskt inriktade organisationen.

ExitWHO
ExitWHO. Foto. Nya Dagbladet

Omkring 1500 personer, enligt polisens uppskattningar, slöt mot den bakgrunden på söndagseftermiddagen upp vid Medborgarplatsen i Stockholm för att ta ställning för partiets ståndpunkt via uppropet ExitWHO.

Utöver arrangörerna själva var ett flertal inbjudna gäster och talare med såväl inhemska som utländska rötter på plats, lejonparten med bakgrund och kunskap inom områden som medicin, vetenskap och forskning.

Riksdagsledamoten Elsa Widding engagerad

Den före detta – numera “politiska vilden” – SD-riksdagsledamoten Elsa Widding var en av gårdagens talare. Widding är en känd kritiker till de rådande klimatlarmen och har på senare tid även kommit att stödja MoD:s krav på ett svenskt uttåg ur WHO.

Mitt intresse i denna fråga har växt fram successivt. Det började i samband med att jag lärde känna och samtala med advokat Philip Kruse som jag sedan haft fördjupad dialog med i denna och andra frågor, kommenterar Elsa Widding för Nya Dagbladets utsände.

ExitWHO Elsa Widding
Elsa Widding en av talarna vid ExitWHO. Foto. Nya Dagbladet

Det är min bestämda uppfattning att Sverige bör träda ur WHO, om dess nya författning röstas igenom. Inte minst då dokumenten är legalt bindande för WHO:s samtliga medlemsstater, med föga möjlighet att säga nej. Jag menar att det är framforcerat och oansvarigt av, om så sker, Sveriges riksdag att rösta ja till detta.

Jag har skrivit tre stycken e-mail till socialminister Jakob Forssmed i frågan men svaren jag får ger sken av att han är dåligt insatt i frågan och kanske inte fullt ut förstår konsekvenserna av det hela, menar Elsa Widding.

Från det medicinska fältet fanns bland andra Hans Zingmark, specialist i intern- och lungmedicin bland talarna.

Det är förunderligt hur något i den här stilen bara tycks kunna passera, och det här är åtminstone ett försök att lyfta den frågan. Det har uppstått en sorts politisk fundamentalism som skrämmer mig, men det finns ett motvapen till det, och det är en öppen fri debatt utan karaktärsmord, säger Zingmark till Nya Dagbladet.

Stöd ifrån åhörare

Nya Dagbladets utsände uppskattade att en majoritet av åskådarna på plats stödde uppropet. Återkommande kommentarer i stil med “Sverige måste gå ut ur WHO nu”, “WHO vill begränsa vår frihet” samt ett antal uttryck ej fullt lämpade i tryck. Några av åhörarna hade också med sig hemmasnickrade plakat med mindre smickrande budskap gentemot WHO och andra globalistiskt profilerade organisationer som World Economic Forum.

ExitWHO
Två engagerade åhörare vid ExitWHO. Montage. Foto: Nya Dagbladet.

Deras pengar kommer från läkemedelsjättarna och får det här mandatet att bestämma över hälsofrågor. Det är som om GB skulle få tvinga världen att köpa glass, säger åhöraren Janne.

Foto: Nya Dagbladet

De har valt sig själva, de vill åt makten och man har ingen aning om vem de egentligen är, kommenterar åhöraren Anders som rest 5 timmar för att ge stöd till initiativet.

Nöjd arrangör

Arrangörerna själva var till synes nöjda med hur manifestationen artat sig samt det betydande åhörarantalet på plats.

Jodå, jag och mina partikollegor är nöjda. De flesta här tycks positivt inställda till dels kravet på uttåg i sig samt manifestationen som sådan. Det glädjer oss att många här tycks pålästa och kunniga i frågan samt WHO som organisation, kommentar ordförande Andreas Sidkvist för Nya Dagbladet.

Jag menar att det är så vi måste jobba, och fortsätta jobba, för att nå framgång. Att vi tillsammans står upp som en samlad enhet. Vad gäller gästerna är vi stolta över att kunna erbjuda en bred palett av kunniga och insatta människor. En allians av personer som inte är köpta av etablissemanget eller systemmedia.

ExitWHO
Arrangörerna av ExitWHO tillsammans med inbjudna gäster. Foto. Nya Dagbladet

MoD har mötts av vissa problem med att nå ut med partiets material sedan man spärrats för annonser på Facebook, men att man istället gjort väsentliga framsteg på andra fronter. Som exempelvis ett nyhetsbrev på omkring 25 000 prenumeranter samt att partiet i nuläget närmar sig 1 400 medlemmar.

Lägger man till de över 20 000 namnunderskrifter avseende ExitWHO som vi precis nu skickat ut till samtliga riksdagsledamöter, drar vi slutsatsen är vi för närvarande gör väldigt mycket rätt, sammanfattar Andreas Sidkvist.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!