Inrikes

Elsparkcyklist misshandlade polis efter tillrättavisning

Elsparkcyklar också kallade elscootrar blir ett allt vanligare transportmedel.

En polis i Stockholm fick föras till sjukhus efter att ha misshandlats av en vårdslös elsparkcyklist. Elsparkcyklisten hade då tillrättavisats av polisen, och flydde sedan platsen. Polisen lyckades inte gripa elsparkcyklisten men har goda möjligheter att finna våldsverkaren.

En vårdslös elsparkcyklist tillrättavisades av en polis vid Hornstull på Södermalm i Stockholm vid 18-tiden på torsdagskvällen. Polisen var ur tjänst men legitimerade sig och bad elsparkcyklisten att köra lugnare och mer respektfullt efter det att denna nästan kört på flera flanörer.
Elsparkcyklisten svarade med att slå polisen rakt i ansiktet med knuten näve. Därefter flydde våldsverkaren platsen under tumultartade former. Mannen lämnade bland annat en dyrbar klocka och elsparkcykeln längs flyktvägen. Trots en sökinsats i omgivningarna kunde våldsverkaren inte påträffas.

Polisen har gott hopp om att kunna finna den misstänkta gärningsmannen, då elsparkcykeln ska ha varit hyrd. Den misshandlade polisen fördes till sjukhus för att sys.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!