Efter skottskadade barnen: SD kräver justitieministerns avgång

publicerad 19 juli 2021
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

En sexårig pojke och hans femåriga syster uppges ha åsamkats allvarliga benskador i samband med en skottlossning i Flemingsberg söder om Stockholm under lördagskvällen. Sverigedemokraterna riktar nu åter krav på att justitieminister Morgan Johansson (S) erkänner ansvar för dåden genom att avgå och be om ursäkt till det svenska folket.

Nio personer har anhållits efter dådet och enligt polisens uppgifter kan fem av personerna kopplas till ett sedan tidigare känt kriminellt nätverk. Specifikt är det det invandrardominerade så kallade Flemingsbergsnätverket som omnämns även om det är oklart exakt vad som föranlett händelsen. Så sent som för två veckor sedan sköts en gängledare till döds i samma område.

Socialdemokraternas statsminister Stefan Löfven har kommenterat de senaste skjutningarna på Facebook med att han är ”förtvivlad och förbannad” och att barns trygghet och säkerhet är ”en av mina högsta prioriteringar” i egenskap av politiker. Han menar att ”det intensiva arbetet” med att trycka tillbaka den grova kriminaliteten ”fortsätter med full kraft”.
Sverigedemokraterna lägger samtidigt press…


 


Liknande artiklar: