Inrikes

DN jämförs med Ryanair

Dagens Nyheters fackklubb liknar tidningens omtalade och hårt kritiserade nedskärningar med hur flygbolaget Ryanair behandlar sina anställda.

Vid ett möte i förra veckan som DN:s journalistklubb beslutade man att ställa två frågor till tidningens chefredaktör Peter Wolodarski, rapporterar branschtidningen Journalisten.




Frågorna löd:

“1. Anser du att DN:s journalister behandlas korrekt och mänskligt i den pågeånde nedbemanningsprocessen?

2. DN reagerar ofta på ledarsidan och på nyhetsplats när företag, som Ryan Air, agerar tvivelaktigt mot sina anställda. Hur påverkas förtroendet när DN gör sig av med personal i strid med den humanistiska anda som präglat tidningen?”

Chefredaktören Peter Wolodarski har svarat på kritiken i ett mejl som Journalisten publicerat

“Ni frågar om jag anser att DN agerar i strid med den humanistiska anda som präglar tidningen. Jag önskar att vi hade sluppit att minska våra personalkostnader med 20 procent, men läget i branschen är sådant att de åtgärder vi nu vidtar är helt nödvändiga för att säkra vår fortlevnad och jobben för dem som är kvar på tidningen”, skriver Wolodarski och fortsätter:

“Att enskilda kommer i kläm under denna process är oundvikligt, men eftersom vi inte klarade av att genomföra nedbemanningen på frivillig väg har vi tvingats att fatta flera smärtsamma och svåra beslut.”

 

Läs även:
Hård kritik mot DN för ”skrämselmetoder”
Pilot kritiserade Ryanair – fick sparken

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!