DN jämförs med Ryanair

Publicerad 24 september 2013, uppdaterad kl. 17:14

Dagens Nyheters fackklubb liknar tidningens omtalade och hårt kritiserade nedskärningar med hur flygbolaget Ryanair behandlar sina anställda.

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Vid ett möte i förra veckan som DN:s journalistklubb beslutade man att ställa två frågor till tidningens chefredaktör Peter Wolodarski, rapporterar branschtidningen Journalisten.

Annons:


Frågorna löd:

“1. Anser du att DN:s journalister behandlas korrekt och mänskligt i den pågeånde nedbemanningsprocessen?

2. DN reagerar ofta på ledarsidan och på nyhetsplats när företag, som Ryan Air, agerar tvivelaktigt mot sina anställda. Hur påverkas förtroendet när DN gör sig av med personal i strid med den humanistiska anda som präglat tidningen?”

Chefredaktören Peter Wolodarski har svarat på kritiken i ett mejl som Journalisten publicerat

“Ni frågar om jag anser att DN agerar i strid med den humanistiska anda som präglar tidningen. Jag önskar att vi hade sluppit att minska våra personalkostnader med 20 procent, men läget i branschen är sådant att de åtgärder vi nu vidtar är helt nödvändiga för att säkra vår fortlevnad och jobben för dem som är kvar på tidningen”, skriver Wolodarski och fortsätter:

“Att enskilda kommer i kläm under denna process är oundvikligt, men eftersom vi inte klarade av att genomföra nedbemanningen på frivillig väg har vi tvingats att fatta flera smärtsamma och svåra beslut.”

 

Läs även:
Hård kritik mot DN för ”skrämselmetoder”
Pilot kritiserade Ryanair – fick sparken

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Gubben

  NSM minskar och de s.k. alternativa media ökar. MSM har gått etablissemangets ärenden för länge och medborgarna har genomskådat deras agenda (= propaganda). Desperationen inom MSM ökar och vi får väl snart se krav på att stänga delar av internet. MSM har en preferens för agera på följande sätt
  -meddela de fakta som stödjer din agenda
  -mörka eller vinkla fakta som inte stödjer agendan
  -använd i första han känsloargument i stället för fakta
  -blåljug
  -stigmatisera alla meningsmotståndare
  Jag ser fram emot att MSM blir det som kallas för alternativa media.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend