Demonstration mot 5G i Stockholm och Malmö

publicerad 1 maj 2019
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Lördagen den 4 maj arrangeras demonstrationer i Stockholm och i Malmö för att uppmärksamma de allvarliga riskerna för människors hälsa och för miljön av 5G-utbyggnaden. Bakom arrangemanget står bland andra Strålskyddsstiftelsen.

Under parollen “Stoppa 5G” kommer demonstrationer att hållas på Sergels torg i Stockholm och vid S:t Johannesplan i Malmö under lördagen.

Bakom arrangemanget står den ideella stiftelsen Strålskyddsstiftelsen som arbetar med upplysning om riskerna med mobiltelefon och annan trådlös utrustning, men också Elöverkänsligas Riksförbund, Föreningen Vågbrytaren, Facebookgruppen “WiFi strålning hälsorisker 5G” och Tandvårdsskadeförbundet.

Det här är en protest mot den fullständigt odemokratiska 5G-utbyggnaden. Folket har aldrig tillfrågats – utan vi tvingas på denna farliga teknik. Det är helt oacceptabelt. Vi vill ha medbestämmande och en objektiv utredning om riskerna, säger Mona Nilsson som är ordförande i stiftelsen.

Enligt stiftelsen har 230 forskare och läkare skrivit på ett upprop mot utbyggnaden mot 5G och menar att mikrovågsstrålningen befaras orsaka allvarliga konsekvenser för både människor och miljön.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!