Inrikes

Demonstration mot 5G i Stockholm och Malmö

Lördagen den 4 maj arrangeras demonstrationer i Stockholm och i Malmö för att uppmärksamma de allvarliga riskerna för människors hälsa och för miljön av 5G-utbyggnaden. Bakom arrangemanget står bland andra Strålskyddsstiftelsen.

Under parollen “Stoppa 5G” kommer demonstrationer att hållas på Sergels torg i Stockholm och vid S:t Johannesplan i Malmö under lördagen.
Bakom arrangemanget står den ideella stiftelsen Strålskyddsstiftelsen som arbetar med upplysning om riskerna med mobiltelefon och annan trådlös utrustning, men också Elöverkänsligas Riksförbund, Föreningen Vågbrytaren, Facebookgruppen “WiFi strålning hälsorisker 5G” och Tandvårdsskadeförbundet.

Det här är en protest mot den fullständigt odemokratiska 5G-utbyggnaden. Folket har aldrig tillfrågats – utan vi tvingas på denna farliga teknik. Det är helt oacceptabelt. Vi vill ha medbestämmande och en objektiv utredning om riskerna, säger Mona Nilsson som är ordförande i stiftelsen.

Enligt stiftelsen har 230 forskare och läkare skrivit på ett upprop mot utbyggnaden mot 5G och menar att mikrovågsstrålningen befaras orsaka allvarliga konsekvenser för både människor och miljön.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!