Dan Eliasson får behålla sin topplön

publicerad 5 februari 2018
Dan Eliasson, avgående rikspolischef

Dan Eliasson kommer fortsätta att vara Myndighetssveriges näst bäst betalda generaldirektör, trots att han nyligen sparkades som rikspolischef för att ta över MSB.

I förra veckan meddelade regeringen att Dan Eliasson slutar som rikspolischef för att bli ny generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Under sin tid som rikspolischef fick Dan Eliasson 160 000 kronor i månaden, vilket gjorde posten som rikspolischef till det näst bäst betalda myndighetsjobbet i Sverige. Trots att MSB:s tidigare generaldirektör Helena Lindberg fick en mindre månadslön på 111 200 kronor kommer Eliassons topplön från polisen att följa med honom till MSB, rapporterar Expressen.

Den enda personen inom Myndighetssverige med en högre lön än Eliasson är Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon som lyfter en månadslön på 165 000 kronor.

MSB, som Eliasson blir generaldirektör för den 5 mars, blir Dan Eliassons fjärde myndighet som högste chef. Han var tidigare generaldirektör för Migrationsverket 2007-2011, generaldirektör för Försäkringskassan 2011-2014 och rikspolischef 2015-2018.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.