Inrikes

Bombattentat mot kyrka i Södertälje

En explosion skadade syrisk-ortodoxa Sankt Afrems kyrka i Södertälje natten till torsdagen. Polisen misstänker brott. Samma kyrka drabbades av ett attentat i juni samt även hösten 2018, skriver Expressen.

Larmet kom in klockan 03.41 på torsdagsmorgonen. Explosionen skall ha inträffat på utsidan av byggnaden med materiella skador till följd. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Bombtekniker och kriminaltekniker har varit på plats. Platsen var fortfarande avspärrad under torsdagsmorgonen.
Ingen person har rapporterats skadad och Räddningstjänsten kunde snabbt vara på plats, eftersom den bara en timme tidigare hade larmats till en stor bilbrand i området. Sju bilar totalförstördes, men det är oklart om branden har koppling till explosionen.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!