Bombattentat mot kyrka i Södertälje

publicerad 18 oktober 2019

En explosion skadade syrisk-ortodoxa Sankt Afrems kyrka i Södertälje natten till torsdagen. Polisen misstänker brott. Samma kyrka drabbades av ett attentat i juni samt även hösten 2018, skriver Expressen.

Larmet kom in klockan 03.41 på torsdagsmorgonen. Explosionen skall ha inträffat på utsidan av byggnaden med materiella skador till följd. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Bombtekniker och kriminaltekniker har varit på plats. Platsen var fortfarande avspärrad under torsdagsmorgonen.

Ingen person har rapporterats skadad och Räddningstjänsten kunde snabbt vara på plats, eftersom den bara en timme tidigare hade larmats till en stor bilbrand i området. Sju bilar totalförstördes, men det är oklart om branden har koppling till explosionen.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.