MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 2 mars 2024

lördag 2 mars 2024

Bekräftat: Thomas Mattsson fick sparken

publicerad 16 augusti 2019
- av Markus Andersson

Expressens chefredaktör avgick inte – han fick sparken. Det bekräftas av uppgifter i Dagens Media.

Thomas Mattsson som under tio år arbetat som chefredaktör på skvallertidningen Expressen är kanske en av Sveriges minst uppskattade mediepersonligheter. Men det var hans prioriteringar och oförmåga att skapa lönsamhet som gjorde att Bonnier tvingades göra sig av med honom.

Enligt uppgifter i Dagens Media gick Mattssons prioriteringar ut över de andra tidningarna i Bonnier News. I prioriteringarna ingick bland annat storsatsningar på Expressen tv med en personalstyrka på hela 60 personer och en redaktionell budget som varit lika stor som DN:s och Di:s tillsammans.

Det var kring midsommar som Bonnier News vd Anders Eriksson enligt utsago enats med Mattsson om hans avgång. Enligt samma uppgifter ska han fram till nyår arbeta med ett internt samordningsprojekt. Därefter utfaller ett års avgångsvederlag.

Nu väntar nedskärningar på ytterligare minst 100 miljoner kronor.

– Det finns så mycket spekulationer om Expressen just nu. Jag tror inte att jag vill bidra till mer av det. Anders Eriksson får formulera vad han tycker om olika saker, säger Mattsson angående avgången i en kommentar till Dagens Media.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Flykten från New York

RecensionerJan Sundstedt: John Carpenters cyniska syn på mänskligheten tar sig uttryck i vad som kan vara den coolaste polisstat som skådats på vita duken.

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend