Bekräftat: Thomas Mattsson fick sparken

publicerad 16 augusti 2019
- av Markus Andersson

Expressens chefredaktör avgick inte – han fick sparken. Det bekräftas av uppgifter i Dagens Media.

Thomas Mattsson som under tio år arbetat som chefredaktör på skvallertidningen Expressen är kanske en av Sveriges minst uppskattade mediepersonligheter. Men det var hans prioriteringar och oförmåga att skapa lönsamhet som gjorde att Bonnier tvingades göra sig av med honom.

Enligt uppgifter i Dagens Media gick Mattssons prioriteringar ut över de andra tidningarna i Bonnier News. I prioriteringarna ingick bland annat storsatsningar på Expressen tv med en personalstyrka på hela 60 personer och en redaktionell budget som varit lika stor som DN:s och Di:s tillsammans.

Annons:Det var kring midsommar som Bonnier News vd Anders Eriksson enligt utsago enats med Mattsson om hans avgång. Enligt samma uppgifter ska han fram till nyår arbeta med ett internt samordningsprojekt. Därefter utfaller ett års avgångsvederlag.

Nu väntar nedskärningar på ytterligare minst 100 miljoner kronor.

– Det finns så mycket spekulationer om Expressen just nu. Jag tror inte att jag vill bidra till mer av det. Anders Eriksson får formulera vad han tycker om olika saker, säger Mattsson angående avgången i en kommentar till Dagens Media.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.