Inrikes

Bekräftat: Thomas Mattsson fick sparken

Expressens chefredaktör avgick inte – han fick sparken. Det bekräftas av uppgifter i Dagens Media.

Thomas Mattsson som under tio år arbetat som chefredaktör på skvallertidningen Expressen är kanske en av Sveriges minst uppskattade mediepersonligheter. Men det var hans prioriteringar och oförmåga att skapa lönsamhet som gjorde att Bonnier tvingades göra sig av med honom.
Enligt uppgifter i Dagens Media gick Mattssons prioriteringar ut över de andra tidningarna i Bonnier News. I prioriteringarna ingick bland annat storsatsningar på Expressen tv med en personalstyrka på hela 60 personer och en redaktionell budget som varit lika stor som DN:s och Di:s tillsammans.

Det var kring midsommar som Bonnier News vd Anders Eriksson enligt utsago enats med Mattsson om hans avgång. Enligt samma uppgifter ska han fram till nyår arbeta med ett internt samordningsprojekt. Därefter utfaller ett års avgångsvederlag.

Nu väntar nedskärningar på ytterligare minst 100 miljoner kronor.

– Det finns så mycket spekulationer om Expressen just nu. Jag tror inte att jag vill bidra till mer av det. Anders Eriksson får formulera vad han tycker om olika saker, säger Mattsson angående avgången i en kommentar till Dagens Media.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!