Åtta personer anhållna efter mord i Växjö

Ökade otryggheten

publicerad 13 september 2021
- av Per Nordin
Växjö.

Under natten mot lördag blev en man ihjälskjuten i Araby i Växjö. Åtta män sitter anhållna och polisen misstänker att bakgrunden är en konflikt mellan två etniska grupperingar.

Dödsskjutningen ägde rum runt 03.30-tiden, natten mot lördagen, i invandrardominerade Araby i Växjö. Vid tolvtiden på lördagen meddelade polisen att det är en man i 30-årsåldern som har avlidit. Det skriver Vxo News.

Tidigt arbetade polisen efter teorin om att det ska handla om en kriminell konflikt och polisens regionala insatsstyrka var på plats i Växjö.


Annonser:


Omkring 16.30 på lördagen greps en person misstänkt för mordet. Samma kväll greps ytterligare sex personer misstänkta för inblandning, två för mord och fem för medhjälp till mord.

Under söndagen greps ytterligare en person för inblandning i mordet. Den åttonde anhållne, en man i 20-årsåldern, är skäligen misstänkt för medhjälp till mord, enligt skattefinansierande SR.

Polisen har en teori om att mordet kan vara ett led i en pågående konflikt mellan olika etniska grupperingar.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.