Arbetsförmedlingen: Situationen är allvarlig

publicerad 11 november 2014
Foto: Studio CA
Foto: Studio CA

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg larmar nu om att man inte kan hantera strömmen av asylsökande i Sverige.

Situationen är allvarlig så till vida att vi har väldigt många som kommer till Sverige just nu och jag tror att både för de enskilda individerna, men även för människor som redan bor i Sverige, är det viktigt att de här systemen fungerar. Dels för att de individer som kommer till Sverige måste få en start i det här landet och få jobb eller komma i utbildning, säger Mikael Sjöberg i P1-morgon.

Enligt Sjöberg har varken Arbetsförmedlingen pengar eller personal att kunna hjälpa både nyanlända och svenskar. Inte heller kommer regeringens nya budget ge Arbetsförmedlingen tillräckligt med resurser.

– Men våra system är otroligt pressade. Mina medarbetare är extremt pressade. Då måste vi ju förstå att just nu har vi en oerhörd press på de olika systemen och mina medarbetare sliter verkligen oerhört varje dag med det här, och vi måste ju hantera det på ett eller annat sätt, säger Mikael Sjöberg.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) hade inte möjlighet att medverka i P1-morgon.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!