Annie Lööfs hyllning till George Soros: “Står upp för yttrandefriheten”

publicerad 19 december 2018
- av Alexander Almqvist

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Centerpartiets partiledare Annie Lööf väljer att på Twitter hylla den ökände valutaspekulatören och globalisten George Soros.

George Soros prisades under onsdagen som “Årets person” av Financial Times. Centerledaren Annie Lööf var inte sen med att hylla den 88-årige Soros, som har ungersk-judiska rötter, som en “förkämpe för yttrandefriheten” samt berömma hans insatser mot den ungerska regeringen.

Välförtjänt. George Soros försvarar den liberala demokratin, står upp för öppenheten, toleransen, yttrande- och mediefriheten. I den värld vi nu lever i där många av dessa värden utmanas – inte minst i hans hemland Ungern – är utmärkelsen helt rätt”, skrev Annie Lööf på Twitter.

Det här är inte första gången som Annie Lööf hyllat den kontroversielle Soros. Tidigare skrev hon på Instagram att Soros är en “stark, modig person som gjort och gör mycket gott”.

Liksom George Soros har Annie Lööf en bakgrund i många av globalisternas slutna sällskap. NyD har tidigare skrivit om att Annie Lööf var med på 2017 års Bilderbergmöte samt innehar medlemskap i Trilaterala kommissionen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!