George Soros (t.v) avsatte pengar till vänsterextrema Expo. Alexander Bengtsson (t.h) angavs som kontaktperson.
Foto: montage/Adil Normakov/CC BY-NC 2.0

Amerikansk miljardär finansierade svenska vänsterextremister

Publicerad 16 september 2016, uppdaterad kl. 22:42

Den ungersk-amerikanske miljardären George Soros finansierade den vänsterextrema stiftelsen Expo inför valet 2014. Det har avslöjats i läckta dokument ifrån miljardärens organisation Open Society.

I över 2500 läckta dokument ifrån George Soros organisation Open Society avslöjas miljardärens planer för att påverka och manipulera utvecklingen i Europa. Bland annat skänktes 25.000 dollar till den svenska vänsterextrema stiftelsen Expo inför valet 2014 (se dokument).

Annons:


Pengarna har enligt dokumentet avsatts för att i utbildningsläger träna vänsteraktivister inom ramen för Expos projekt “Tillsammansskapet”. I läckan avslöjas Alexander Bengtsson fungera som kontaktperson för samarbetet med Expo, en organisation som fått stark kritik för att fungera som en politisk underrättelsetjänst med kopplingar till våldsvänstern.

I de läckta dokumenten framgick också en annan satsning som fick 25.000 dollar av den amerikanska miljardären. Finansmannen Daniel Sachs projekt “Höj Rösten”, som gick ut på att “mobilisera väljare” till att bekämpa “främlingsfientlighet och nationalism” inför riksdagsvalet 2014 fick också finansiering.

De 2500 dokumenten avslöjar överlag omfattande finansiering och manipulationsarbete, särskilt med inriktning på den politiska utvecklingen i Östeuropa. Open Socity verkar bland annat för att Europa skall öppna sina gränser för utomeuropeisk invandring.

 

Samtliga dokument finns tillgängliga på sajten DC Leaks.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • plexgear

    Tja, vem blir förvånad! Soros jobbar ju för att avskaffa nationalstaten och han verkar för fritt blås för kapitalet i en global värld utan gränser där han kan roffa åt sig rubbet! Man kan undra vad som driver denna “gubbstruts” som ju närmar sig 90 med stormsteg? Tror han att han ska leva för evigt…

  • Aningen vanskligt för Sverige/Sv politik när en organisation som tillåter sig både duperas/köpas av/för utländska intressen ofta helt okritiskt bereds utrymme i politiska debatter/sammanhang.

  • A.V.E

    googla: Kalergi projektet

  • Börje Eriksson

    Och Liberalisterna och Kommunisterna och Anarkisterna tror det är ett gyllene tillfälle för dem att haka på här för sin ideologi! När NWO Bilberggruppen och mångmiljardären George Sorro tar över den Ekonomiska makten så blir de Likviderade på löpande band! De är då inte det minsta intresserade av deras ideologier! Då är det Mammon som talar ! Ofattbart att de inte kan tänka så långt!

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend