Alternativ för Sverige kniper tre mandat i kyrkovalet

Kyrkovalet 2021

publicerad 20 september 2021
- av Redaktionen
Gustav Kasselstrand, partiledare Alternativ för Sverige.

Enligt det preliminära valresultatet får invandringskritiska Alternativ för Sverige (AFS) tre mandat i kyrkomötet.

Enligt preliminära siffror får Alternativ för Sverige över 10 000 röster och tre mandat till kyrkomötet – som är Svenska kyrkans högsta beslutande organ.

Vi siktade på minst 4000 röster i kyrkovalet. Nu är vi över 10 000 röster. Majoriteten av de som lämnat kyrkan var ”våra” potentiella väljare – glöm aldrig det. Bådar gott inför framtiden,” skriver Jeff Ahl (AfS) på Twitter.


Annonser:


Vi har gått till val på en tydlig linje: att ta tillbaka kyrkan från vänsteraktivisterna till det svenska folket. Vårt mål är en kristen folkkyrka som är trogen sina bekännelseskrifter – inte en politisk lobbyaktör som är trogen Socialdemokraternas partiprogram,” kommenterar partiledaren Gustav Kasselstrand.

Trots en rejäl tillbakagång  blev Socialdemokraterna största parti följt av Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan (POSK).

Sverigedemokraterna gör ett dåligt kyrkoval och backar från 24 till 19 mandat.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.