Inrikes

Alla skolor i Valdemarsvik stängda efter hot

Alla åtta skolor och förskolor i Valdemarsviks kommun kommer att vara stängda under torsdagen. Orsaken är ett hotfullt brev som har riktats mot verksamheterna. Det rapporterar NT och AB.

– Det jag kan säga är, att det är skriftligt hot som vi bedömer som grovt och tar på största allvar, säger Monika Hallberg, kommunchef på Valdemarsviks kommun. Det handlar dock inte om ett bombhot.
Under onsdagskvällen informerades vårdnadshavare om att barnen kommer att få stanna hemma från skolan. Åtgärden kommer enligt uppgift efter ett beslut från kommunen – inte på uppmaning av polisen.

Förhoppningen är att skolorna åter skall öppna på fredag. Då är planen att även väktare kommer att finnas på plats.

Det är inte första gången hotbrev sänds till Valdemarsviks kommun. I mars fick kommunen ett brev som ansågs vara så allvarligt, att kommunhuset hölls stängt i ett par dagar.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Valdemarsvik