Alexander Skarsgård: ”Medierna göder ett rysshat”

publicerad 20 april 2022
- av Sofie Persson
Skarsgård och Vasilijkatedralen på Röda torget.

Filmaktuelle Alexander Skarsgård skulle inte vilja dö för Sverige i krig, berättar han i en ny intervju. Samtidigt anser han att medierna varit en besvikelse den senaste tiden eftersom han anser att man ”göder” rysshat.

Det piskas upp en ”gå ut i krig-stämning”, menar Skarsgård.

Den svenske världsstjärnan Alexander Skarsgård är just nu aktuell i filmen The Northman, en vikingafilm där han spelar sonen Amleth som är ute efter att hämnas sin faders död. I en intervju med Dagens Industri angående filmen fick Skarsgård frågan om han själv skulle kunna tänka sig att dö för Sverige.

Nej, verkligen inte, svarar världsstjärnan och hänvisar till den pågående krigshetsen som han anser att medierna sysslar med.

Jag tycker att svenska medier varit lite av en besvikelse de senaste veckorna. Det piskas upp en ”gå ut i krig-stämning” och en rädsla bland oss svenskar som jag tycker är obehaglig.

Vidare kritiserar Skarsgård det pågående rysshat som medier fortsätter att göda och menar att man borde ”sansa sig lite”.

Så klart är jag emot Putin, det han gör i Ukraina är absolut vidrigt. Men just nu verkar det vara fritt fram att slå ned på allt ryskt och bojkotta rysk kultur och ryssar i största allmänhet. Det göds ett rysshat och jag tycker att medierna borde sansa sig lite, menar Skarsgård.

Skarsgård gjorde lumpen i 18 månader som marinbasjägare med uppgift att försvara Stockholms skärgård och landet mot sabotage innan han satsade på skådespelarkarriären.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.