MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

Åkesson gripen av turkisk polis för flygbladsutdelning

publicerad 6 mars 2020
- av Per Nordin
Flygbladsutdelningen med budskapet att Sverige är fullt har provocerat högljudda flykting- och vänsteraktivister.

Jimmie Åkesson åkte nyligen till den grekisk-turkiska gränsen och delade ut flygblad med information om att Sverige inte kan ta emot fler människor. Den turkiska polisens svar blev att gripa den svenske partiledaren.

På grund av den massiva ansamlingen av migranter vid den grekiska gränsen som vill vidare in till EU och Sverige åkte Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till gränsområdet mellan Grekland och Turkiet. Detta för att dela ut flygblad med information till migranterna om att Sverige är fullt och inte kan ta emot fler människor.

Agerandet fick inte bara liberaler och vänsteraktivister att rasa, utan har till synes även upprört turkisk polis så till den grad att man svarat med att gripa partiledaren och sända honom tillbaka till Sverige. Detta enligt turkiska CNN.

Vi kan bekräfta att det land som Morgan Johansson och regeringen vill förhandla med, och ge mer pengar till, är ett land där man blir gripen och utfrågad för att man delar ut flygblad som staten inte har godkänt, säger Sverigedemokraternas presschef Henrik Gustafsson om gripandet till SVT.

Åkesson ska enligt uppgift landa på Kastrup senare under dagen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend