100 000 svenskar stödjer Peter Springare

publicerad 8 februari 2017

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


En Facebookgrupp som vill stötta Peter Springare, den polis som tog bladet från munnen om invandrares överrepresentation i brottsstatistiken, har fått över 100 000 medlemmar på bara några dagar.

Polisen Peter Springare valde strax innan sin pension att ta upp det faktum att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken i ett inlägg på Facebook.

“Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är inte politiskt korrekt. Men det skiter jag i. Det jag kommer att torgföra till er alla skattebetalare är förbjudet att torgföra för oss statligt anställda. Det renderar i utebliven karriär och utebliven individuell lön. Även fast det är sant. Jag skiter i allt detta, ska snart ändå gå i pension efter 47 år i denna verksamhet. Jag kommer nu och varje vecka framgent att redogöra i detalj för vad som sysselsätter Mig som utredare/förundersökningsledare på grova brottsroteln polisen i Örebro. Det kommer inte att harmoniera med BRÅ: s uppfattning eller andra vänstervridna kriminologers uppfattning i den allmänna debatten”, skriver Springare och nämner förnamnen på brottsmisstänkta i de brott han har på sitt bord.

“Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.”

Inlägget fick stor spridning på sociala medier. Många svenskar uppskattade Springares frispråkighet och på bara något dygn fick en grupp till stöd för honom över 100 000 medlemmar.

Spridningen av inlägget blev så stor att statsminister Stefan Löfven gav sin kommentar om inlägget, och påstod felaktigt att Springare skrivit att alla utredda brott begås av invandrare.

– Jag vet inte hur det ser ut i Örebro, men om jag drar i ett bredare perspektiv har jag väldigt svårt att se att hundra procent av polisens utredningsresurser går till brott som begås av invandrare. Jag har mycket, mycket svårt att ta in den bilden. Jag vill påstå att det är fel, sade Löfven till Expressen.

Även internationell media har tagit upp Peter Springares Facebookinlägg. Bland dessa kan nämnas RT, Daily Express, Breitbart och Zerohedge.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!