Faksimil: Facebook

100 000 svenskar stödjer Peter Springare

Publicerad 8 februari 2017, uppdaterad kl. 12:24

En Facebookgrupp som vill stötta Peter Springare, den polis som tog bladet från munnen om invandrares överrepresentation i brottsstatistiken, har fått över 100 000 medlemmar på bara några dagar.

Polisen Peter Springare valde strax innan sin pension att ta upp det faktum att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken i ett inlägg på Facebook.

Annons:


“Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är inte politiskt korrekt. Men det skiter jag i. Det jag kommer att torgföra till er alla skattebetalare är förbjudet att torgföra för oss statligt anställda. Det renderar i utebliven karriär och utebliven individuell lön. Även fast det är sant. Jag skiter i allt detta, ska snart ändå gå i pension efter 47 år i denna verksamhet. Jag kommer nu och varje vecka framgent att redogöra i detalj för vad som sysselsätter Mig som utredare/förundersökningsledare på grova brottsroteln polisen i Örebro. Det kommer inte att harmoniera med BRÅ: s uppfattning eller andra vänstervridna kriminologers uppfattning i den allmänna debatten”, skriver Springare och nämner förnamnen på brottsmisstänkta i de brott han har på sitt bord.

“Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.”

Inlägget fick stor spridning på sociala medier. Många svenskar uppskattade Springares frispråkighet och på bara något dygn fick en grupp till stöd för honom över 100 000 medlemmar.

Spridningen av inlägget blev så stor att statsminister Stefan Löfven gav sin kommentar om inlägget, och påstod felaktigt att Springare skrivit att alla utredda brott begås av invandrare.

– Jag vet inte hur det ser ut i Örebro, men om jag drar i ett bredare perspektiv har jag väldigt svårt att se att hundra procent av polisens utredningsresurser går till brott som begås av invandrare. Jag har mycket, mycket svårt att ta in den bilden. Jag vill påstå att det är fel, sade Löfven till Expressen.

Även internationell media har tagit upp Peter Springares Facebookinlägg. Bland dessa kan nämnas RT, Daily Express, Breitbart och Zerohedge.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Dacke

  Såg att G W Persson vart uppiggad av Peter Springares uttalande. G W trodde även att en majoritet av Polisen röstar SD. Tror att Dan Eliasson bör ta sig en funderare hur det kan vara “så ställt”?

  • Bertil Andersson

   Har inte DE funderat på saker o ting tidigare så är det ingen ide att tro att det skall ske nu.

 • Bertil Andersson

  All heder åt Springare. I stället för att hålla på med åsiktskontroll borde polisen ägna sig åt det dom skall, lösa brott.

 • Bertil Andersson

  Hur länge skall denna ynklighet få pågå? Det skrivs i medier om hur vansinnigt det är i Sverige från USA till Ryssland. När tar regeringen sitt förnuft till fånga? Måste svenska folket bokstavligen sparka er i ändan innan ni fattar?

 • buscador

  Ett gemensamt för personer som inte kan ta in verkligheten, är att de har en oförmåga att konfrontera verkligheten, alternativt skadlig intention i avsikt att missleda för mörka syften.

 • dutten99

  Sverige är i ett bedrövlig tillstånd. Ingen vågar tala öppet och redovisa fakta.
  Alla politiker hycklar. De har förstås kopplingen till välbetalda jobb efter politiken att tänka på.
  Tror det kallas vänskapskorruption. Göran Persson, Reinfeldt, Borg m.fl.

  Min fråga till dig som läser detta – vill du har det så eller vill du ha ett samhälle grundat i öppenhet, ärlighet
  och empati? Ett samhälle där vi hjälps åt ingen varken förfördelas eller skor sig på andra.
  Skriv och berätta!

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend