100 000 kronor för samkönade trafikljus inför Pride

publicerad 4 juli 2017
Samkönade trafikljus har tidigare satts upp i München

Stockholm stad lägger 100 000 kronor på att byta ut de gröna och röda trafikljusen till samkönade figurer som håller varandra i händerna under den kommande Pride-veckan i Stockholm.

Inför Pride-veckan, som hålls i Stockholm mellan den 31 juli och 6 augusti, så har Stockholms kommun valt att byta ut 48 stycken närliggande trafikljus där paraden kommer att hållas. Trafikljusen kommer att sättas upp dagen innan Pride-veckan och kommer att sitta kvar tills slutet av veckan.

– Vi jobbar enligt visionen om ett Stockholm för alla och då tycker vi att Stockholm Pride är en bra sak som vi vill uppmärksamma lite extra, eftersom att de jobbar för att skapa och synliggöra HBTQ-frågor, säger Erik Söderberg, pressansvarig vid trafikkontoret i Stockholms stad, till Nya Dagbladet.

Att byta ut trafikljusen kommer kosta skattebetalarna 100 000 kronor, enligt Erik Söderberg.

Städer som Wien, London och München har gjort liknande aktioner inför sina Prideparader under tidigare år.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.