10-årig flicka knivhuggen – kvinna anhållen

Ökade otryggheten

publicerad 13 juni 2023
- av Jan Sundstedt
Flickan ska ha blivit knivhuggen i ryggen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under måndagseftermiddagen skadades en flicka allvarligt när hon knivhöggs i centrala Ängelholm. En kvinna i 35-årsåldern har anhållits för mordförsöket och utreds också för andra våldsbrott i området den senaste tiden.

Enligt vittnen ska kvinnan ha knivhuggit flickan i ryggen vid 17-tiden under måndagen men flickan ska ha varit vaken och talbar fram tills ambulans kom och körde henne till sjukhus där det kunde konstateras att hon var allvarligt skadad.

Under tisdagen beskrivs skadeläget som oförändrat och polisen utreder just nu om knivkvinnan kan ha gjort sig skyldig till andra våldsdåd som begåtts i Ängelholm på senare tid.

– Vi tittar på om det finns ett samband. Det är inte omöjligt att det rör sig om samma kvinna, men jag kan inte säga det med säkerhet, säger Sara Andersson, presstalesman vid polisens ledningscentral, till SVT.

Noterbart är att polisen redan under söndagen (alltså innan 10-åringen knivhöggs) via sociala medier eftersökte vittnesmål och iakttagelser om olika våldsdåd som begåtts i området de senaste veckorna där en ensam kvinna pekats ut som gärningsman. Dessa attacker ska också ha ägt rum vid ungefär samma tid varje gång – mellan klockan 17 och 19.

– Det är inte omöjligt att det är samma person. Det är såklart något man kommer titta på. Därför är det ännu mer angeläget att i närtid få in vittnesuppgifter om de tidigare händelserna, för att antingen kunna koppla ihop eller avskriva, säger Sara Andersson.

Enligt polisen finns det ingenting som tyder på att kvinnan och flickan kände varandra sedan tidigare och det är oklart varför flickan attackerades.

Det föregicks av flera allvarliga fall av oprovocerad misshandel, inte att förglömma. Det är flera unga människor som blivit brutalt påhoppade och slagna med sten innan det fasansfulla dådet igår. Så lättad att denna galning som ville skada och kanske döda barn och ungdomar är gripen nu”, skriver en kvinna i en lokal Facebookgrupp för boende i Ängelholm.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!