Vittnesmålen från vaccinlandet

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 19 januari 2022
- av Redaktionen
Per Shapiro, grundare Folkets Radio.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Rekordmånga svenskar har fått allvarliga hälsoproblem efter att ha tagit covidvaccin. Per Shapiro på Folkets Radio möter nu några av dem som drabbats i sitt program “Vittnesmål från vaccinlandet“.

I programmet hörs några av de många tusen svenskar som tagit en spruta “för laget”, som det sägs, och kort därefter fått allvarliga hälsoproblem. De drabbade berättar om en vånda över att de nu förväntas ta ytterligare sprutor, trots att de blev svårt sjuka efter den första.

Jag tog ju sprutan för att vara solidarisk. Men nu ska jag tydligen kastas till vargarna, säger Maria Nilsson, en av dem som medverkar i programmet.

Vittnesmålen förtäljer om ett tabu att ens prata om biverkningar och att de ofta avfärdas i sjukvården, misstänkliggörs och hånas på sociala medier och till och med möter avståndstaganden och ilska från kollegor, vänner och bekanta.

Flera av de drabbade är personer med underliggande sjukdomar som kraftigt förvärrades kort efter vaccinsprutan. Bland dem finns Gunilla Modin, med den autoimmuna sjukdomen MS och som tidigare tagit immunhämmande läkemedel. Hon frågade sin läkare om det var riskfritt ta en injektion som tvärtom triggar immunförsvaret. Svaret var att det inte fanns något att oroa sig för.

Linda Wester vittnar om ett liknande möte med vården efter en neurologisk undersökning på Carlanderska sjukhuset i Göteborg där det konstaterades att hon bland annat lider av handikappande balansrubbningar och darrningar som utlöses vid ansträngning. Trots att dessa symptom uppstått bara några dagar efter dos-2 tyckte läkaren ändå att hon skulle ta en tredje spruta.

När jag hade invändningar höll han med om det, men sa att ”Vi har fått sådana förhållningsorder och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten”, berättar
hon.

Många konstaterar nu att de står inför ett tufft ultimatum: De måste ta ytterligare vaccin, annars får de inte längre delta fullt ut i samhället.


Kryssa ner Podbeans reklamruta för att spela programmet.

Gunilla Modin känner en stark oro inför samhällsutvecklingen och relaterar till en avlägsen kvinnlig släkting som levde på 1600-talet och blev avrättad som häxa genom att halshuggas och brännas på bål tillsammans med sin 14-åriga dotter.  ”Beviset” var bland annat att hennes ko mjölkade ovanligt bra.

Det känns ju ofattbart hur något sådant kunde ske. Men nu med allt det här hatet som piskas upp i media, kan jag faktiskt förstå det, säger hon.

I programmet intervjuas även Läkemedelsverkets säkerhetsexpert Karl Mikael Kälkner, bland annat angående den forskning som visat att enbart en bråkdel av alla misstänkta biverkningar rapporteras in.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!