Världskände fridykaren drabbades av hjärtproblem – efter covidvaccinet

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 7 december 2021
- av Sofie Persson
Florian Dagoury sysslar med bland annat fridykning.

Fridykaren Florian Dagoury drabbades av plötsliga hjärtproblem efter att ha tagit covidvaccin. När han kontaktade kardiologen fick han reda på att orsaken till hans problem var just Pfizers vaccin och att hjärtmuskelinflammation var en vanlig biverkning.

Världskände franske fridykaren Florian Dagoury upptäckte att hans puls var ovanligt hög en kort tid efter att han tagit den andra dosen av Pfizers covidvaccin.

Efter min andra dos märkte jag att min puls var mycket högre än normalt och att min andningsförmåga minskade avsevärt”, berättar han på Instagram.

Eftersom han som idrottare har stenkoll på sin puls och tyckte detta var oroväckande kontaktade han en kardiolog tio dagar efter injektionen.

Kardiologen förklarade att orsaken till hans problem var just vaccinet och att det var en vanlig biverkning– men att det skulle gå över med vila.

Det gjorde det dock inte och efter 40 dagar kvarstod problemet för fransmannen som då valde att få ett andra utlåtande. Där konstaterade man att Dagoury drabbats av hjärtmuskelinflammation och mitralklaffinsufficiens, vilket i princip innebär en inflammation i hjärtmuskeln och att det läcker blod från hjärtklaffarna på grund av att de inte längre kan stängas ordentligt.

Tidigare har fridykaren varit högpresterande inom dykning och något som kallas statisk apnéa där man är stilla i vattnet och håller andan. Med 10 minuter och 30 sekunder var fransmannen bland de bästa i världen, men nu har hans kapacitet minskat åtminstone 30 procent på grund av problemen, menar han.

Jag kämpar nu för att kunna komma upp i endast åtta minuter när jag håller andan, att simma 150 meter och att bara dyka 40 meter gör att jag får ett väldigt stort behov av att andas”.

Han rekommenderar andra fridykare att hålla sig borta från mRNA-vacciner och istället satsa på vacciner som är gjorda på ”det gamla goda viset” som exempelvis ryska Sputnik eller kinesiska Sinovac.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!