Stor majoritet av coronadödsoffer var fullvaccinerade

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 11 september 2021
- av Markus Andersson

Enligt officiell data från den brittiska regeringen så var två tredjedelar av personerna som dog av deltavarianten av covid-19 fram till augusti i år ”fullvaccinerade” sedan tidigare. Även procentuellt är dödligheten betydligt högre bland ”fullvaccinerade” än bland de som inte tagit något vaccin alls.

Om man tittar på den data som samlats in mellan den 1 februari 2021 och den 2 augusti så ser man att Storbritannien har registrerat totalt 742 dödsfall som ska ha orsakats av deltavarianten. Av dessa var 402 fullt vaccinerade, 79 hade fått en dos vaccin och enbart 253 av dödsoffren var ovaccinerade.

Tittar man på det totala antalet inrapporterade smittofall av deltavarianten så sticker siffrorna ut ännu mer. 47 008 fullt vaccinerade personer testade positivt för deltavarianten – jämfört med 151 054 ovaccinerade.

Antalet ovaccinerade som smittats under perioden var alltså mer än tre gånger fler än de fullvaccinerade – ändå avled betydligt fler av de fullvaccinerade av deltavarianten.
Enligt den brittiska data som presenterats så är det alltså större statistisk risk att dö av deltavarianten om du tidigare vaccinerat dig än om du inte har gjort det.

Inte heller om man bortser från dödsfallen så verkar fullvaccinerade ha ett bättre skydd mot deltavarianten. Vad gäller coronasmittade som behövt uppsöka sjukhusvård så är siffrorna på ungefär samma nivå för de som injicerat sig med de kontroversiella vaccinen och de som har valt att avstå.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur de vaccin som en stor andel av befolkningen nu har valt eller pressats till att ta ger ett mycket dåligt skydd mot just deltavarianten och att en ovaccinerad person som tidigare smittats med covid-19 klarar sig betydligt bättre än vad en vaccinerad människa som tidigare inte smittats med viruset gör.

– Det här är ett skolexempel på hur naturlig immunitet faktiskt är bättre än vaccinering. Vad jag vet är det första gången som det verkligen har bevisats i covid-19-sammanhang, kommenterar Charlotte Thålin vid Karolinska institutet till Science Magazine.

Noterbart är även att den presenterade studien når slutsatsen att de ct-värden som tas fram genom regelbundna PCR-tester i Storbritannien inte skiljer sig nämnvärt mellan vaccinerade och icke-vaccinerade – båda grupperna bär på ungefär samma virusmängder, något som kritiker menar är ett bevis för att vaccinerade fortfarande kan smitta sin omgivning lika lätt som övriga.

I länder runt om i världen så upplever man en plötslig ökning av vaccindödsfall och sjukhusinläggning trots att månader har passerat sedan vaccinationerna. 60 procent av Israels sjukhusinläggningar är fullt vaccinerade patienter… De krafter som styr kommer inte att erkänna att någonting är fruktansvärt fel. De kommer inte att erkänna den tydliga vetenskapen att människor med naturlig immunitet och de unga och friska inte behöver ta dessa risker som injektionerna medför”, kommenterar den vetenskapliga sammanslutningen Principia Scientific.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!