Onormala blödningar i underlivet rapporteras efter covidvaccin

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 29 juli 2021
- av Sofie Persson

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


96 450 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under våren har många anekdotiska vittnesmål förekommit om onormala blödningar i underlivet efter injektion med covidvaccin – både hos unga flickor och kvinnor som passerat klimakteriet. Nu rapporteras att det även officiellt inkommit mellan 300-400 rapporter i Sverige på dylika blödningar och menstruationsrubbningar, i Danmark är motsvarande siffra över 1000.

Ebba Hallberg, senior expert vid Läkemedelsverket, säger till TT att rapporterna bland annat kan handla om oregelbunden menstruation samt även att man blöder efter klimakteriet.

Det handlar om menstruella avvikelser i samband med vaccination mot covid-19, säger hon.

Just nu betonas att man inte ser några klara samband mellan mensrubbningarna och covidvaccinen, men Hallberg försäkrar att det följs på EU-nivå.

Det här är något vi följer, men i dagsläget kan vi inte uttala oss om det finns något samband med vaccinerna eller inte, menar hon.

I Danmark rapporterar statskanalen TV2 att över tusen rapporter kommit in till det danska läkemedelsverket om dylika onormala blödningar.

Martin Zahle Larsen, gruppledare på danska läkemedelsverket, menar dock liksom Hallberg att det är för tidigt att säga om det finns något samband.

Det är fortfarande för tidigt att dra slutsatsen om det kan finnas en koppling till covid-19 vaccinerna, eller om det bara är en tidsmässig tillfällighet,” skriver Larsen i ett mejl till TV2.

Även i Danmark drabbar blödningarna enligt uppgift både fertila kvinnor samt kvinnor som passerat klimakteriet.

Annemette Windfang Lykkebo, ordförande för danska föreningen för obstetrik och gynekologi, konstaterar att rapporterna föranleder en bedömning av vilken den exakta kopplingen är till vaccinerna.

Vi kan inte förneka att ett vaccin ger upphov till rubbningar. Frågan är om det betyder något för kroppen, säger hon.

Noteras kan att Bodil Appelquist på skattefinansierande SVT tidigare i maj försökte tona ner vittnesmål om liknande symptom i en analysartikel och då framförallt uttryckte en oro om att ”ryktesspridning” av berättelser från kvinnor som upplevt mensrubbningar i samband med covidvaccin riskerar att avskräcka kvinnor från att låta sig injiceras.

Att vaccin skulle kunna påverka mensen i någon mån är inte helt osannolikt säger forskaren Ali Harandi, MEN – det gäller att lyssna på resten av det han säger också, nämligen att OM så är fallet skulle det vara en ofarlig biverkan som går över“, betonade Appelquist bland annat,

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!