Läkare: Stoppa barnvaccinationerna omedelbart

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 1 juli 2021
- av Markus Andersson

En grupp läkare i Singapore kräver i ett öppet brev att landet slutar vaccinera minderåriga med mRNA-vaccin fram tills dess att man fått klarhet i om det var vaccinet som direkt orsakade en 13-årig pojkes plötsliga död.

I ett öppet brev till Singapores expertkommitté på covid-19 skriver en grupp läkare att myndigheterna bör överväga att pausa massvaccinationsprogrammen av unga med de experimentella mRNA-vaccinen på grund av inrapporterade dödsfall i USA.

I förra veckan avled en 13-årig pojke i Michigan tre dagar efter att ha injicerats med coronavaccinet och läkarna menar att man bör avvakta med fortsatta vaccinationer av unga åtminstone ett par veckor så att amerikanska myndigheter får möjlighet att utreda händelsen och kontrollera om dödsfallet orsakades direkt av vaccinet.

Pfizer/Biontech, Moderna och Johnson & Johnson har samtliga fått sina vaccin godkända i både USA och Singapore och läkarna oroar sig för att samma typ av vaccinrelaterade dödsfall som inrapporterats i USA även kan inträffa i Singapore.

De pekar även på att Singapore just nu bedriver ”ett av de mest aggressiva” mRNA-programmen i världen och att minst 200 000 pojkar i landet snart förväntas ha tagit vaccinet.

Självfallet vill vi inte se några fler misstänkta vaccinrelaterade dödsfall hos unga personer i sina bästa år”, skriver läkarna.

Tusentals föräldrar i Singapore har också undertecknat ett upprop där man kräver att myndigheterna stoppar vaccinationerna av medborgare under 30 – och i synnerhet barn mellan 12 och 15 innan amerikanska hälsomyndigheter är klara med sin utredning.

Från officiellt håll i Singapore så hävdar man att man håller koll på situationen i omvärlden men att man rekommenderar att massvaccinationerna av unga fortsätter. I dagsläget har omkring två miljoner av 5,7 miljoner medborgare i landet blivit injicerade med vaccinen och den officiella målsättningen är att två tredjedelar av befolkningen snart ska vara ”fullt vaccinerade”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!