Jennifer tog Astra Zenecas vaccin – drabbades av ansiktsförlamning

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 9 juni 2021
- av Isac Boman

Jennifer Gibson tog Astra Zenecas coronavaccin för att hon ville att samhället skulle ”återgå till det normala”. Istället drabbades hon precis som många andra kanadensare av en allvarlig ansiktsförlamning och det är oklart om hon någonsin kommer att bli återställd.

Jennifer Gibson berättar att hon vaccinerade sig mot covid-19 för att hon ville vara delaktig i processen att få det kanadensiska samhället att ”återgå till det normala”

– Jag vill kunna tala om det på ett ansvarsfullt sätt. Jag vill inte avskräcka människor från att vaccinera sig och konstigt nog vill jag inte ens avskräcka dem från att ta det här vaccinet, förklarar hon.


Annonser:


Gibson som bor i Toronto var dock inte förberedd på vad hon skulle se två veckor efter att hon tagit sin dos av Astra Zenecas vaccin – hon hade nämligen drabbats av en allvarlig ansiktsförlamning.

– På morgonen tittade jag och jag kände att oj någonting är konstigt med mitt ansikte och jag tänkte att jag hade sovit konstigt och att det inte var någonting allvarligt, säger hon och berättar att även hennes make tyckte att det såg väldigt konstigt ut.

Ett telefonsamtal med Gibsons läkare bekräftade att det rörde sig om någonting allvarligt – hon hade drabbats av ansiktsförlamning på vänster sida av ansiktet.

Trots chocken över beskedet berättar Gibson att hon ändå kände en viss lättnad eftersom vaccinskadan hon fått inte är dödlig och inte innebär att hon tvingas lämna sin dotter i förtid. Hon konstaterar dock att tillståndet ”suger”.

Nu har hon på den sociala plattformen Instagram börjat dela med sig av bilder och videoklipp för sina följare för att visa vilka risker coronavaccinen faktiskt är förknippade med och vilka vaccinskador man kan få.

– Anledningen till att jag tog det (vaccinet) var att jag ville återvända till det vanliga livet, berättar hon. Men istället blev hennes liv alltså radikalt förändrat efter vaccinationen och hon tvingas nu leva med en allvarlig ansiktsförlamning.

Kanadensisk data visar att minst 131 personer har drabbats av exakt samma vaccinskada som Gibson bara i Kanada. Trots detta fortsätter massvaccinationsprogrammen.

Kanadensiska hälsomyndigheter hävdar också trots de många fallen att det inte finns tillräckligt med ”bevis” för att säkert kunna koppla ihop ansiktsförlamningarna med vaccinationerna.

Ansiktsförlamningarna försvinner ibland efter ungefär ett halvår – men i i vissa fall blir de kvar för alltid som någonting patienten tvingas leva med resten av livet.

Jennifer Gibson hoppas att hennes berättelse kan bidra till en mer ärlig och rättvis debatt om vaccinens baksidor och de kan leda till att människor faktiskt kan få sina liv förändrade för alltid.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.