Hälsa

Inga tvångsvaccinationer – Arkelstens motions avslås

Moderaternas riksdagsledamot Sofia Arkelsten vill att alla barn i Sverige ska tvångsvaccineras

Riksdagsledamoten Sofia Arkelstens (M) motion om att den svenska staten ska tvångsvaccinera barn har avslagits av socialutskottet.

Det var i oktober 2015 som Moderaternas riksdagsledamot Sofia Arkelsten lade fram motionen om att det allmänna vaccinationsprogrammet skulle bli obligatoriskt. Det allmänna vaccinationsprogrammet har sedan det infördes skett på frivillig basis och kommer förbli så tills vidare. Detta efter att riksdagens socialutskott avslagit Sofia Arkelstens motion.

”Utskottet noterar Folkhälsomyndighetens lägesrapport om de nationella vaccinationsprogrammen 2016. Enligt rapporten är vaccinationstäckningen fortsatt hög och stabil, och de sjukdomar som omfattas av programmen är under god kontroll. Vidare noterar utskottet att Folkhälsomyndigheten under våren 2016 lämnade förslag till regeringen om riktade vaccinationsprogram till särskilda riskgrupper”, skriver socialutskottet i sitt betänkande.

Liknande artiklar

Svenskar mest kritiska till vaccin i Europa Nästan hälften av svenskarna ifrågasätter mässlingsvaccinet eller anser att det inte behövs, uppger EU-kommissionen. ...
Massmedia kräver att Facebook raderar vaccinkritik... Flera etablerade medier vill se att Facebook censurerar kritik och ifrågasättande av vaccin. Det handlar om medier so...
Nytt ebolafall i afrikansk storstad Det senaste ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa går in i en ”ny fas” sedan ett fall upptäckts i storstaden Mbandaka. Ett ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!