Inga tvångsvaccinationer – Arkelstens motions avslås

publicerad 29 april 2017
Moderaternas riksdagsledamot Sofia Arkelsten vill att alla barn i Sverige ska tvångsvaccineras

Riksdagsledamoten Sofia Arkelstens (M) motion om att den svenska staten ska tvångsvaccinera barn har avslagits av socialutskottet.

Det var i oktober 2015 som Moderaternas riksdagsledamot Sofia Arkelsten lade fram motionen om att det allmänna vaccinationsprogrammet skulle bli obligatoriskt. Det allmänna vaccinationsprogrammet har sedan det infördes skett på frivillig basis och kommer förbli så tills vidare. Detta efter att riksdagens socialutskott avslagit Sofia Arkelstens motion.

”Utskottet noterar Folkhälsomyndighetens lägesrapport om de nationella vaccinationsprogrammen 2016. Enligt rapporten är vaccinationstäckningen fortsatt hög och stabil, och de sjukdomar som omfattas av programmen är under god kontroll. Vidare noterar utskottet att Folkhälsomyndigheten under våren 2016 lämnade förslag till regeringen om riktade vaccinationsprogram till särskilda riskgrupper”, skriver socialutskottet i sitt betänkande.


Annonser:

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.